Translate

lördag 17 september 2011

Minnen från förr, Vedman.

Kommer ni ihåg att jag berättat om min barndoms källare? Där nere förvarades ved, koks, konserver och allt möjligt som folk burit ner till sina utrymmen. Vi hade vårt källarutrymme i gathuset, där vi också bodde. Till varje vinter beställde mamma ved som Vedman kom och tömde, ur jutesäckar, ner i en glugg från gatan. Då var jag alltid med eftersom Vedman kom med häst och vagn, hästen Lukas fick hårt bröd och socker av mig. Jag älskade den stunden, Lukas blev så glad när han fick godis, så jag kände mig som en viktig kompis till honom eftersom han fick gå gata upp o gata ner med den tunga vedkärran. Sedan var det mammas, mormors och min tur att gå ner och stapla veden snyggt och prydligt utmed ena väggen, det jobbet avskydde jag, när veden låg där den skulle var det bara att plocka famnen full och ta med upp till lägenheten.
Morfar, varför var aldrig han med och hjälpte till, han som alltid var hemma. "Han har sin praktik att sköta" svarade mormor.
NILS ANTON BERGSTRÖM
HOMEOPAT
PRAKTIK
Stod det på dörren in till honom, där innanför fanns korgmöbler, säng, skrivbord och två stolar, någonting sånt, minns inte så noga. det var nämligen förbjudet att bara trava in dit utan lov, kunde vara straffbart. Forts. följer senare
Ha nu en skön helg alla i Blogglandia.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är alltid lika roligt att läsa dina minnen från förr.
Kram från Karin