Translate

söndag 1 maj 2011

Där går gränsen!
Runt om i trädgårdarna finns det krukor,baljor, korgar m. m. ställda på hästvagnar, gamla skottkärror, stubbar och bord m. m. Men, jag ville ha något annat men visste inte vad.
Tills en dag! där låg den övergiven som ett monument. Jag ringde instansen i fråga för att höra om den var skrot och skulle forslas bort.
" Nej aldrig! Där går väl ändå gränsen för dina påhitt" Sa patron.
Två dagar senare stod den här! Men OJ vad stor den var, så hög var inte den jag såg som låg där borta i åkerkanten.... Vilken bra idè jag hade då! Men nu? Försiktigt ställde jag frågan, " Fanns det ingen mindre?" "joo då men jag tänkte att du ska ju alltid vara värst." så där fick jag så jag teg.
Det finns säkert ett användningsområde även för detta vidunder. Nu var jag tvungen att tänka om,den här pjäsen gick inte att använda till det jag först tänkt, den var alldeles för stor! Vad skulle jag ha den till? Eftersom jag ständigt har idètombola i huvudet, kom jag snart fram till en fantastisk idè. Tycker jag! Nu gällde det bara hitta en bra plats att ställa den på.
" utanför tomten mot skogen bakom huset eller vid hästhagen så den inte syns så mycket." Föreslog patron. Varför så negativ? Karlar!
Men på grund av storlek och tyngd var jag beroende av traktor med pallgafflar och någonsom både kunde köra och lyfta........ När den store starke och traktorn farit hit och dit på tomten ställt ner, lyft, snurrat runt oräkneliga gånger, under suckanden och mumlanden, men förvånandsvärt tålmodigt.
Nu undrar ni säkert vad denna jättepjäs är för något, det är en jättestor kabeltrumma, den fick bli en trädgårdsbar, med ett jätteparasoll, barstolar i rostfritt, och blommor runt, såg det framför mig, häftigt, eller? Några mindre har iordningsställt och finns hos några barnbarn i lekstugan. Det är tur att patron har tålamod med mig och mina infall........

11 kommentarer:

Rosenvante sa...

Jädrans så snyggt det blev. Tur han hade tålamod så du fick som du ville. Men han visste väl att du hade rätt innerst inne och att det skulle bli toppen antar jag. :)

Mångmamma sa...

Jag är också på jakt efter en kabeltrumma, tyvärr verkar de vara hårdvara här i krokarna.
Inte gett upp än...

Cicki sa...

Jätteläckert. Vilka bra idéer du har. Patron kanske inser att det blir bra på slutet.....:-)

Shirouz sa...

Åh, så läckert det blev! :)

Anonym sa...

Hej
Det ska vara du som kommer på vad en kabeltrumma kan användas till.
Det blev jätteläckert.
Kram från Karin

4U2! sa...

Väldigt, väldigt snyggt!

LisaLiA sa...

Åh va häftigt! Me Like! =)

Snäckskalsdalen. sa...

Bra! Jag har tillskansat mig en också, den kanske är i någon mellanstorlek och än står den bara och dräller omkring, nu ska jag ta itu med den och så får den bli ett litet "soffbord" vid köksträdgården! Tack för det och tack för att du tittade in hos mig så att jag hittade hit, jag kommer tillbaka!
Agneta kram

Anki Nilsson sa...

Dom är kalas..fina"" jag har också fått en stor som jag tänkte ha som just stå bar fast vid altan, har dock inte hemtat hem den ännu. Men små tog jag hem direkt o de används nu som pallar i padocken, så bra att kliva upp på om man inte kan hoppa på en häst direkt från mark"" Fint du gjort dina - kul när man kan förvandla trista ting till någon redigt fint och dessutom praktiskt.

Kramiz Anki

Monica sa...

Du är mig alltg en riktig fiffig qvinna! Vad bra det blev!.....att "bara" komma på idén! Lyfter på min hatt! Sedan måste jag tacka dig för det underbara ordet: idétombola i huvudet.....hi,hi,hi.
Önskar Dig en riktigt skön helg.
Må väl och ha det så gott!
PS: den vita spetskjolen i din andra Blogg...har du kvar den? vilken storlek är den i?
Kram från mig.

Anonym sa...

larde sig mycket