Translate

fredag 25 mars 2011

Tankar kring ett partytält!

Varje år när solen visat sig i flera dagar och gräset växer ett par cm varje dag. Då ska allt ut ur bodar och skjul, möbler, grill, krukor och partytält.
Partytält ja, man ska vara mätt, på bra humör och ha gott om tid när det ska monteras. Vi brukar med gemensamma krafter och vårlig glädje skrida till verket, min man, vår son och jag. Sonen ja, han tröttnar innan de fyra rören i hörnen är på plats, två är redan på plats och skelettet står snett men håller ihop. Så över till andra sidan och dit med två rör till, då viker sig takstommen, två rör har släppt i skarven! Jag försöker hålla ihop resten och min man fogar samman rören igen.
Nu gäller det att bita ihop och le, man ska inte reta sig på småsaker. När nu de fyra första rören till benen är på plats ska plasttaket krängas på. Det gäller nu att allt håller och inte rasar.
Plasttaket, det sprack året före i två av hörnen så där är det väldigt trångt på grund av lagning. Vi sliter och drar i de fyra snibbarna vid varje benpar som ska fästas i markkrokarna, som numera är borta, det blir tältpinnar i stället. Pust, taket på plats, nu fyra rör till och vi har tak över huvudet, dags att sätta upp väggarna, kardborrband, snören och silvertape. Ni förstår flera ordinarie band saknas (flera år gammalt tält) men hallå, det börjar blåsa, nu är det bråttom med att förankra detta fanskap i marken annars blåser det omkull. Rep från hörn till hörn på en sida i taget, som sen knyts fast i traktortyngder 30kg st, pluss tältpinnar i snibbarna. Nu är allt på plats, regnstänk blåst, vi hann även i år. Vad vi sa eller skrek till varandra under byggandet ska jag skona er från, men med lite fantasi kan ni gissa varför vi nu har en paviljong i trä på plintar. Sommarens bästa uteplats.
Ha det nu skönt i helgen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Härlig skildring av vad många säkert känner igen sig i, ha,ha,ha.
Roligt.
Gläd dig åt paviljongen och hoppas på många fina sommarkvällar där.
Kram från Karin